sharing

YES… Jullie foto’s werden zojuist opgeleverd!
Vaak zie ik dat mijn klanten uit enthousiasme graag zo snel mogelijk hun foto’s op social media willen delen. Dat vind ik natuurlijk ook geweldig!
Ik vind het wel belangrijk dat ze in de beste kwaliteit gedeeld worden. Vandaar enkele belangrijke tips:

 • Neem aub nooit screenshots van de foto’s. 
  Door screenshots te nemen met je telefoon van de online fotogallerij verandert het kleurprofiel en wordt de kwaliteit (pixels) drastisch verlaagd. Het zou jammer zijn als jullie vrienden en familie denken dat jullie geinvesteerd hebben in beelden van lage kwaliteit.
 • Delen op Facebook: Upload rechstreeks vanop je PC
  De beste manier om de foto’s te delen op facebook is om de fotogallerij te downloaden (of indien je een USB krijgt, te kopieren) en deze foto’s vanop je PC te uploaden op FB.
 • Delen op Instagram: Upload vanuit een cloud of bv. vanuit je email
  Selecteer de beelden vanop je PC en stuur ze door naar je eigen emailadres of een online cloudserver. Vandaaruit kun je ze op je telefoon openen en delen op Instagram, meestal zonder kwaliteitsverlies.
  Let op: wanneer je een foto post op Instagram en deze rechstreeks deelt op facebook, verliezen de foto’s op facebook ook weer kwaliteit. Dit is enorm vervelend en vraagt om wat extra werk, maar de beste manier om je foto’s te delen op beide kanalen is om ze apart te uploaden.TIP: Ben jij een echte Instagram lover? Probeer eens te werken met een Instagram planner zoals bv. Planoly. De beperkte versie is gratis en dit maakt het erg makkelijk om je foto’s te delen en je posts te timen!
 • Vergeet me niet te taggen 🙂 Indien je de foto’s op social media zet vind ik het heel fijn als jullie mijn naam erbij vermelden in de text van je post ( FB: Luana Mooibroek Photography of Instagram: @luanamooibroek)

Je hebt geïnvesteerd in foto’s van hoge kwaliteit. Die wil je vast niet enkel digitaal bewaren. Jullie hoge resolutiefoto’s zijn natuurlijk geschikt voor druk. Hou er wel rekening mee dat sommige (goedkopere) labo’s de foto’s niet optimaal afdrukken qua kwaliteit en kleur. Ik raad aan om de foto’s bij een professioneel vaklaboratorium te laten drukken en verkoop om die reden kwaliteitsvolle prints tegen scherpe prijzen. Zie https://luanamooibroek.com/quality-prints/

Voila… als het ware een hele boterham met tips & tricks om jullie foto’s op de beste manier met de wereld te delen.
Indien jullie tevreden waren over jullie ervaring met mij als fotografe, apprecieer ik het enorm als jullie voor mij een review van enkele zinnetjes via google voor mij schrijven.
Type “luana mooibroek photography” in op google en voeg een google review onder mijn bedrijf toe.

Alvast erg bedankt en ik wens jullie heel veel plezier met jullie beelden.

Hopelijk tot binnenkort!
Groetjes,

Luana