Algemene Voorwaarden

Voorschot / Betaling
De boeking van een reportage bij Luana Mooibroek Fotografie is definitief na het betalen van een voorschot. Dit voorschot dient tevens als annulatiekost: indien een reportage geannuleerd wordt door de klant kan dit bedrag niet teruggevorderd worden. Indien de fotoreportage niet kan plaatsvinden wegens overmacht (bv. covid / maatregelen van de overheid), dan wordt wordt er een nieuwe datum gekozen. Indien de fotograaf niet beschikbaar is op de nieuw gekozen datum voor bij huwelijksfotografie of indien de klant het huwelijk wenst te annuleren, dan zal het voorschot worden omgezet naar een cadeaubon.
Bij huwelijksfotografie ontvangt u na het huwelijk een factuur. Het voorschot zal worden verrekend met de kosten van de fotoshoot. Deze moet steeds voldaan zijn voor het opleveren van de foto’s. De betaling van Lifestyle & Studioshoots dient voldaan te worden op de dag van de fotoshoot. Er worden geen foto’s of drukwerk opgeleverd indien de volledige kost van de reportage niet voldaan is.
De geoffreerde prijzen kunnen elk moment worden aangepast. De offerte/prijs voor een reportage die de klant krijgt op het moment van de boeking, blijft echter ongewijzigd ongeacht eventuele prijsstijgingen.

Oplevering van de beelden
U ontvangt een vooraf bepaald aantal foto’s, steeds zorgvuldig nabewerkt in de stijl van de fotografe (zie portfolio online). Gelieve geen filters of eigen bewerkingen toe te passen op de foto’s bij online publicatie van de beelden. De onbewerkte RAW Beelden worden nooit opgeleverd. De beelden worden steeds geleverd binnen het afgesproken maximale termijn (zie brochure/offerte).  Indien de foto’s niet binnen de besproken termijn geleverd kunnen wordt er ten alle tijden vooraf contact opgenomen om een nieuwe levertermijn te bespreken. Dit heeft nooit invloed op de prijsafspraken. Foto’s en drukwerk kunnen worden afgehaald in de studio of tegen een meerkost verzonden worden.

Autheursrechten / Eigendom
Een fotoreportage van Luana Mooibroek wordt beschouwd als een artistiek werk, en is daarbij onderhevig aan auteursrechten. De foto’s blijven eigendom van de fotograaf. De klant koopt het recht om de foto’s te printen en publiceren voor persoonlijke doeleinden. Indien de klant de foto’s gebruikt – of doorgeeft aan derden- voor commerciële doeleinden zonder gepaste vergoeding voor de fotograaf, kunnen gerechtelijke stappen ondernomen worden. De foto’s worden steeds zorgvuldig bewerkt door de fotografe en mogen niet door de klant of derden gemanipuleerd, gewijzigd of bewerkt worden (door bijvoorbeeld instagram filters).

Foto’s gemaakt door Luana Mooibroek kunnen ter allen tijden gepubliceerd worden op social media. Indien u dit niet wenst, gelieve de fotograaf hiervan bij boeking op de hoogte te brengen. Uit alle gemaakte foto’s maakt de fotograaf een selectie. Deze foto’s mogen gebruikt worden door de fotograaf voor publicatie op eigen website en social media pagina’s. Ook behoud het fotograaf het recht deze foto’s te gebruiken voor fotografische publicaties (awards / fotowedstrijden).

Kwaliteit drukwerk & Apparatuur
Luana Mooibroek Photography werkt samen met geselecteerde leveranciers voor drukwerk (waaronder canvassen, fotoprints & albums). Bestellingen van drukwerk  waaronder albums, canvassen, uitnodigenen en alle andere prints dienen vooraf betaald te worden. De fotograaf is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van drukwerk dat niet besteld is door haarzelf.

Huwelijksalbums zijn vooraf betaalbaar. In de prijs van het huwelijksalbum zit steeds deze opmaak met 3 aanpassingen inbegrepen, alsook de consultatie. Voor overige correctierondes wordt er gerekend aan een uurtarief van 45 euro.

Luana Mooibroek photography is niet verantwoordelijk voor eventuele apparatuurstoringen. Indien dit in een uitzonderlijk geval moest voorkomen en dit invloed heeft op het opleveren van de beelden, dan wordt er steeds gratis een nieuwe fotoshoot van dezelfde waarde ingepland

Belet/Ziekte
Bij belet/ziekte van de fotograaf op de afgesproken huwelijksdatum, wordt andere huwelijksfotograaf gezocht die een gelijkaardige stijl hanteert. In het uitzonderlijke geval er geen andere beschikbare fotograaf gevonden kan worden, wordt het voorschot terugbetaald en heeft de klant recht op een gratis afterwedding-fotosessie.
Bij belet/ziekte van de fotograaf alle andere type shoots (lifestyle / studiofotografie) wordt het voorschot niet terugbetaald maar wordt altijd een andere datum ingepland.
Bij belet/ziekte van de klant tijdens alle shoots behalve huwelijksfotografie, wordt het voorschot enkel op vertoon van doktersnota teruggestort.  Indien er bestellingen geplaatst worden bij externe leveranciers (bv. taartje bij een cake-smash) en deze bestellingen niet geannuleerd kunnen worden, dan wordt deze kost altijd doorgerekend aan de klant.

Bijkomende kosten
Bij eventuele extra kosten (bv. Parkeerkosten bij de shoots op locatie of maaltijdkosten tijdens huwelijksfotografie) zijn voor rekening van de klant en zijn niet meegerekend in de offerte. Bij een boeking voor een pakket (huwelijks)fotografie van >7u moet er ten minste 1 (sobere) maaltijd voor de fotografe voorzien worden.